Pictoriana

Er is niets zo vervelend als problemen in huis hebben die veroorzaakt worden door vocht of water vanuit buiten. Vochtproblemen komen voor in allerlei soorten en maten. Opstijgend vocht kan een van deze problemen zijn waarmee jouw huis of woning kampt. Dit probleem is te herkennen aan schimmelplekken op je muur of dat het pleisterwerk of behang op diverse plekken op de muur loslaat. Gelukkig kan dit probleem altijd opgelost worden en zijn er meerdere manieren beschikbaar om opstijgend vocht tegen te gaan!

Oorzaak opstijgend vocht
Opstijgend vocht is een veel voorkomend probleem in vele huizen. Het is vooral een vaak voorkomend probleem in oude huizen of woningen die niet voorzien zijn van een waterkering. Een waterkering is een vochtwerende laag die het water tegenhoudt. Een waterkering is meestal gemaakt van kunststof of roofing en deze waterkering zorgt ervoor dat er geen vocht kan binnendringen in het huis via de muur. Woningen die na de jaren ‘80 zijn gebouwd, beschikken meestal over een waterkering. Heeft je woning wel een waterkering, dan kun je alsnog last krijgen van optrekkend vocht als de waterkering slecht is aangebracht of beschadigd is. Wanneer dit het geval is, kan het grondwater door de muur sijpelen. Het water trekt vervolgens in de muur omhoog, waardoor bijvoorbeeld het pleisterwerk los kan laten. Door het vocht in de muur kan er ook schimmel op de muur ontstaan en die schimmels kunnen vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *